سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم

 

 


هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم
هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم
هدایت تحصیلی به چه معناست؟
 انتخاب رشته فرزندان خود را چگونه انجام دهید؟
علاقه یا بازار کار اولویت انتخاب ما برای انتخاب رشته باشد؟
 شرایط انتخاب رشته پایه نهم به دهم بر چه اساسی باشد؟
ظرفیت ها در انتخاب رشته چگونه می باشند؟
حد نصاب نمره دریافتی برای رشته های مختلف چگونه است؟
 انتخاب رشته در پایه نهم به دهم چه زمانی می باشد؟
 و چندین سوال دیگر در باب موضوع هدایت تحصیلی باعث مشغولی ذهن دانش آموزان برای انتخاب رشته شده است. در اینجا سعی بر این داریم، پاسخ سوالات شما دوستان عزیز را در این مقاله و مقاله های مرتبط بدهیم. هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم هدایت تحصیلی هدایت تحصیلی، همانطور که از اسم آن مشاهده می کنیم به معنای راهنمایی و مشخص کردن یک مسیر برای ادامه تحصیل در رشته های مختلف می باشد تا بر اساس آن دانش آموزان بتوانند بصورت آگاهانه شاخه و رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. راهنمایی و هدایت تحصیلی دانش آموزان عزیز (هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم) باید بر اساس توانایی آنها، علاقه، بازار کار و پیش بینی و آینده نگری انجام خواهد شد و هیچ اجباری برای دانش آموزان به سمت رشته های خاص وجود ندارد؛ البته با توجه به شروطی همچون کف نمره برای برخی رشته ها لازم است دانش اموزان به توصیه های فرم هدایت تحصیلیشان دقت کنند. برای رشته‌هایی مانند علوم تجربی ، ریاضی، علوم انسانی، فنی وحرفه ای و شاخه کاردانش در گرایش‌های صنعت و کشاورزی، باید دانش آموز در برخی دروس متناسب با رشته موردنظر ، حداقل نمره تعیین شده را کسب کند وگرنه ثبت نام او در اولویت‌های چهارگانه صورت می‌گیرد
هدف اصلی هدایت تحصیلی هدف اصلی نظام تعلیمی و تربیتی رساندن دانش آموزان به سطحی از تمایزیافتگی است که خود بصورت کاملا آگاهانه و با توجه به استعدادها توانایی‌ها و رغبت‌های خویش و همچنین ظرفیت‌ها و محدودیت‌های محیطی، آزادانه انتخاب کنند و سپس تصمیم گیری نهایی کیفی خود را در تعامل سه جانبه میان خودشان خانواده و مشاور انجام دهند.(هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم) سال تحصیلی 97-98 برای هدایت تحصیلی یک سال متفاوتی خواهد بود چون که براساس اطلاعات منتشر شده از لحاظ انتخاب افراد شاهد افزایش ظرفیت هایی که اعلام شده هستیم. برای هدایت تحصیلی هیچ گونه اجباری وجود ندارد و برای رشته هایی که علاقمندان آن زیاد هستند، افزایش ظرفیت وجود خواهد داشت تا اگر دانش آموزی قصد ورود به رشته ای را داشت، به تقاضای او پاسخ داده شود؛ چراکه با توجه به آمار تعداد کمی از دانش آموزان در رشته تحصیلی مورد علاقه خود مشغول به تحصیل هستند بنابراین سال نهم باید جدی گرفته شود. در حال حاضرتعداد افراد فارغ التحصیل بیکار در کل کشور بسیار است و نسبت به هزینه های تحصیل انها، بهره برداری لازم صورت نگرفته است لذا ارائه سامانه هدایت تحصیلی راه حل مناسبی برای پیشگیری از مشکلات آتی جوانان و جامعه میباشد. نکته قابل توجه: همانطور که اطلاع دارید در مقاطع متوسطه اول آزمون ورودی تیزهوشان پایه ششم به هفتم حذف شده است و در واقع برای هدایت تحصیلی در آینده با کمی تامل و بازنگری دوباره باید انجام دهیم. همچنین طی روزهای اخیر شاهد ادغام آزمون تیزهوشان و مدارس نمونه در پایه نهم بودیم.
حد نصاب نمره درسی برای پذیرش در هر رشته بر اساس ضوابط هدایت تحصیلی ابلاغ شده ، کف نمره تعیین شده در دروس تخصصی برای مثال در رشته های ریاضی و تجربی 14 میباشد و مبنای کف نمره، مجموع نمرات سه سال هفتم، هشتم و نهم میباشد که البته نمره سال نهم دارای ضریب 3 و نمره سال هفتم و هشتم دارای ضریب یک هستند. هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم زمان شروع سامانه هدایت تحصیلی هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان برای ورود به مقطع متوسطه دوم پس از اعلام نتایج امتحانات نهایی و از نیمه دوم تیرماه آغاز می‌شود. پس از پایان امتحانات نمره‌های سال هفتم و هشتم هم وارد سامانه میشود و اولویت های دانش آموز تعیین می‌شود. پس از امتحانات خرداد کارنامه کتبی در اواخر خرداد صادر شده و پس از آن کارنامه هدایت تحصیلی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد و دانش آموزان میتوانند برای ثبت نام به مدارس متوسطه دوم مراجعه کنند.
فرآیند هدایت تحصیلی از 15 تیرماه به بعد آغاز شده و اعلام زمان مراجعه به مدارس برای دریافت فرم‌های هدایت تحصیلی پس از بررسی ظرفیت‌های رشته های مربوطه از سوی مناطق مختلف صورت خواهد گرفت. دو فرم اصلی برای هدایت تحصیلی وجود دارد: 1) فرم توصیه نامه 2) فرم زمانبندی این فرم‌ها از 20 تیرماه صادر می‌شود و دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌توانند از طریق مدارس متوسطه اول نسبت به دریافت آنها اقدام کنند . برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت این فرم ها (هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم) بر روی لینک زیر کلیک کنید. مشاهده فرم های هدایت تحصیلی فرآیند ثبت‌نام در دو هفته انتهایی تیر و دو هفته ابتدایی مردادماه صورت می‌گیرد و ثبت‌نام براساس اولویت‌های زمان‌بندی که به دانش‌آموز اعلام شده میباشد و دانش‌آموز مراجعه کرده و ثبت‌نام می‌کند. اولویت های انتخابی برای دانش آموزان در دستورالعمل جدید 12 اولویت انتخابی برای هر دانش آموز در دستورالعمل جدید وجود خواهد داشت و برای هر دانش آموز با توجه به عملکرد درسی اش در هر رشته چهار فرصت ثبت نام وجود دارد تا بر اساس اولویت خود در آن رشته در دوره دوم متوسطه ثبت نام اش را انجام دهد.
عملکرد تحصیلی اعم از نمرات دروس در پایه های هفتم، هشتم و نهم مد نظر قرار داده میشود. محدودیت ثبت نام بر اساس محدوده جغرافیایی برای پایه دهم در شرایط خاص برداشته خواهد شد و برخی دانش آموزان می‌توانند در مدارس مناطق دیگر ثبت نام خود را انجام دهند ظرفیت های مجاز برای ثبت نام دانش اموز در هر رشته ظرفیت هرمنطقه برای رشته‌های تحصیلی مختلف مشخص شده است و هرفرد با توجه به امتیاز و رتبه ای که خود در جریان هدایت تحصیلی کسب کرده است ، وارد رشته‌ها می‌شود. در شاخه های فنی و حرفه ای و کار دانش ظرفیت ها 17 درصد است وبرخی هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای برای رشته‌های پرطرفدار همه ساله آزمون ورودی برگزار می کنند واحتمالا برای سال آینده ظرفیت 17 درصدی را به 19 و یا 20 درصد برسانند تا دانش آموزان بیشتری در مراکز فنی و حرفه‌ای ثبت نام و تحصیل کنند. ظرفیت ها برای پذیرش در رشته های گوناگون در مناطق مختلف متفاوت است برای مثال اگر در منطقه ای ظرفیت پذیرش در رشته ریاضی 400 نفر باشد ، این ظرفیت با توجه به عملکرد تحصیلی و داده های دانش آموزی بررسی خواهد شد.
ظرفیت رشته های تحصیلی دوره دوم متوسطه مشاوره تحصیلی درخت دانش جهت دریافت اطلاعات و رفع سوالات و ابهامات تحصیلی خود (هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم) و همچنین برنامه ریزی درسی تیزهوشان و نمونه دولتی در سراسر ایران بدون نیاز به گرفتن پیش شماره از طریق تلفن ثابت با شماره تلفن 9099072943 تماس بگیرید تا مشاوران مجرب و آگاه درخت دانش شما را در رفع نیازهای تحصیلی و ارائه اطلاعات به روز راهنمایی نمایند.
راههای ارتباطی با مشاوران مجرب درخت دانش شماره تماس: 9099072943